Search
Close this search box.

Грешки в WordPress, които трябва да избягвате като собственици на бизнес

WPSupport.bg / Полезно / Грешки в WordPress, които трябва да избягвате като собственици на бизнес
Грешки в WordPress, които трябва да избягвате като собственици на бизнес

Като знаем колко популярен е WordPress за създаване и управление на сайтове от фирми и хора на свободна практика, не е изключено и допускането на грешки. Естествено, ние сме тук, за да Ви помогнем, така че ето кои са 7-те най-големи грешки в WordPress, които трябва да избягвате като собственици на бизнес, и как да подобрите онлайн присъствието си, докато го използвате. Отделете време да прочетете тази статия и да приложите тези съвети, които Ви даваме.

Грешка #1: Не поддържате WordPress сайта си актуализиран

Поддържането на WordPress в актуално състояние е от решаващо значение за сигурността и ефективността на сайта. Тъй като WordPress е една от най-използваните CMS платформи, това често я прави мишена за хакерите. Ако не поддържате редовно сайта си актуализиран, сте отворени за тези атаки, както и за други заплахи за сигурността. Друга причина за редовни актуализации е свързана с производителността. Актуализациите на WordPress често идват с подобрения в производителността и скоростта, което може да направи работата на Вашия сайт по-добра. Третата причина е съвместимостта: актуализирането на сайта Ви гарантира, че той е съвместим с най-новите версии на уеб браузъри, плъгини и теми.

Да обобщим:

1. Уязвимости в сигурността: Остарелите сайтове на WordPress са по-уязвими към хакерски атаки и атаки със зловреден софтуер, което може да доведе до нарушаване на сигурността на данните, деформиране на сайтове и други форми на киберпрестъпления.

2. Намалена производителност: Остарелите WordPress сайтове могат да работят бавно, да имат счупени връзки или изображения и да страдат от други технически проблеми, които могат да окажат отрицателно въздействие върху потребителското изживяване.

3. Проблеми със съвместимостта: Остарелите WordPress сайтове могат да не са съвместими с най-новите уеб браузъри, което може да доведе до проблеми с показването и други проблеми с функционалността.

Как да поддържате WordPress сайта си актуален? Радвам се, че попитахте – една от основните ни услуги е именно тази! Ние можем да се погрижим Вашият WordPress сайт да бъде винаги актуализиран и сигурен, който да Ви даде спокойствието и увереността, че потребителското изживяване на клиентите Ви ще бъде на ниво. Разгледайте нашата услуги „Поддръжка на WordPress сайтове„.

Грешка № 2: Пренебрегване на сигурността на уебсайта

Сигурността на сайтовете и информацията в тях е от първостепенно значение! Често срещаните уязвимости на сигурността в WordPress включват слаби пароли, остарели плъгини и теми или незащитен хостинг. За да намалите тези рискове, инвестирайте в плъгини за сигурност и обмислете използването на надежден доставчик на хостинг. Поддържането на сигурността на WordPress сайтът Ви дава увереност на клиентите Ви, че техните данни и информация са защитени и това повишава доверието им спрямо Вас. Ако сайтът Ви бъде хакнат или заразен със зловреден код, това може да навреди на репутацията на бранда Ви и да доведе до отлив на клиенти. Затова е изключително важно да не подхождате лекомислено към подсигуряването на сайта си.

Ето няколко съвета, които могат да Ви помогнат в това:

1. Използвайте силни пароли: Използвайте сложни и силни пароли, които са дълги поне 12 символа и включват комбинация от главни и малки букви, цифри и специални символи.

2. Поддържайте софтуера в актуално състояние: Редовно актуализирайте WordPress, плъгините и темите, за да сте сигурни, че те са защитени от най-новите заплахи за сигурността.

3. Използвайте плъгин за сигурност: Инсталирайте плъгин за сигурност,  за да осигурите допълнителни нива на защита срещу атаки.

4. Използвайте SSL сертификат: HTTPS криптирането защитава данните на потребителите и подобрява класирането в търсачките.

5. Създайте резервно копие на сайта си: Редовно създавайте резервни копия на сайта си, за да сте сигурни, че можете да го възстановите до предишна версия в случай на атака.

6. Ограничете опитите за влизане: Ограничете броя на опитите за влизане, за да предотвратите атаки с груба сила.

Ние можем да направим всичко това за Вас, така че да сте спокойни, че WordPress сайтът Ви е сигурен и работи безпроблемно.

Грешка #3: Използване на твърде много плъгини

Въпреки че плъгините подобряват функционалността на сайта Ви, наличието на твърде много плъгини може да забави работата му и дори да доведе до сривове. Да не говорим, че това често води до лошо потребителско изживяване и по-ниско класиране в търсачките! За да избегнете това, изберете качествени плъгини, които са от съществено значение за нуждите на сайта Ви и премахнете неизползваните.

Освен това:

1. Използвайте реномирани плъгини: Избирайте плъгини от надеждни източници, като например хранилището за плъгини на WordPress или надеждни разработчици. Избягвайте да използвате такива, които не са били актуализирани от дълго време или имат лоши отзиви.

2. Проверете съвместимостта: Преди да инсталирате новите плъгини, проверете тяхната съвместимост с текущата конфигурация на WordPress сайта си. Несъвместимите плъгини могат да причинят сривове в работата на сайта и други проблеми.

3. Актуализирайте редовно плъгините: Актуализирайте всички плъгини, за да сте сигурни, че са съвместими с най-новата версия на WordPress и за да се предпазите от уязвимости в сигурността.

4. Наблюдавайте производителността на сайта: Редовно наблюдавайте производителността на сайта си, за да идентифицирате плъгините, които може да забавят работата му. Можете да използвате инструменти като Google PageSpeed Insights или GTmetrix, за да тествате скоростта на уебсайта си и да идентифицирате областите за подобрение.

Грешка № 4: Избор на неправилен доставчик на хостинг

Доставчикът на хостинг услуги оказва значително влияние върху скоростта, производителността и сигурността на сайта. Така че лошият доставчик на хостинг може да доведе до бавно зареждане, чести прекъсвания и уязвимости в сигурността, които излагат бизнеса Ви на риск. Макар че може да се изкушите да изберете най-евтиния вариант за хостинг, знаейки това, най-вероятно ще пожертвате производителността и сигурността. За да изберете правилно, вземете предвид фактори като гаранции за време на работа, поддръжка на клиенти и цени.

За да избегнете често срещаните грешки и да изберете правилния доставчик на хостинг за Вашия бизнес, ето няколко съвета, които трябва да имате предвид:

1. Проучете доставчиците на хостинг услуги: Прочетете отзиви и проверете репутацията на хостинг доставчиците, които обмисляте, за да се уверите, че са надеждни и имат добра репутация.

2. Обмислете изискванията към сайта: Определете от какво се нуждае Вашият сайт по отношение на съхранение, трафик и производителност и потърсете доставчик на хостинг, който отговаря на тези изисквания.

3. Проверете поддръжката на клиентите: Потърсете доставчик, който предлага денонощна поддръжка на клиенти и може да Ви помогне бързо да разрешите всякакви технически проблеми или заплахи за сигурността.

4. Помислете за мащабируемостта: Изберете доставчик на хостинг, който може да се развива заедно с Вашия бизнес и предлага възможности за увеличаване на мащаба при увеличаване на трафика и нуждите на сайта Ви.

Грешка № 5: Не оптимизиране на скоростта на уебсайта

По-рано споменахме колко важна и решаваща е скоростта на сайта. Тя оказва влияние върху потребителското изживяване, класирането в търсачките и в крайна сметка върху успеха на Вашия бизнес. Често срещаните причини за бавната скорост на WordPress сайтовете включват големи изображения, неоптимизиран код, както и остарели плъгини. За да оптимизирате скоростта на сайта, използвайте плъгин за кеширане, компресирайте изображенията и минимизирайте кода.

Според проучване, проведено от Aberdeen Group,

Забавяне на времето за зареждане на страницата с 1 секунда се равнява на 11% по-малко преглеждания на страницата, 16% спад в удовлетвореността на клиентите и 7% загуба на конверсии.

Грешка № 6: Пренебрегване на оптимизацията за търсачки (SEO)

SEO оптимизацията е от решаващо значение при висока конкуретна среда, тъй катопомага за класирането по-напред в страниците с резултати от търсенето, за насочването на органичен трафик към сайтовете и в крайна сметка за увеличаването на онлайн видимостта и приходите. Като оптимизирате сайта си за търсачките, ще гарантирате, че сайтът и бизнесът Ви се намират лесно от правилната целева аудитория, което води до повече потенциални клиенти и конверсии.

Сред често срещаните грешки в SEO оптимизацията са:

1. Лошо написано съдържание: Неоригинално, лошо написано или дублирано съдържание може да навреди на усилията ви за SEO.

2. Липса на проучване на ключовите думи: Непровеждането на проучване на ключовите думи може да доведе до насочване към грешни ключови думи или до пропускане на ценни възможности.

3. Счупени връзки: Счупените връзки могат да навредят на доверието в сайта Ви и да повлияят отрицателно на усилията Ви за SEO оптимизация.

4. Бавна скорост на сайта: Както обсъдихме по-рано, бавният сайт може да окаже отрицателно въздействие върху усилията Ви за SEO оптимизация, като доведе до увеличаване на броя на отказите и намаляване на ангажираността.

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, ако искате да подобрите SEO оптимизацията:

1. Извършете проучване на ключовите думи: Направете задълбочено проучване на ключовите думи, за да намерите подходящи термини, които да използвате в съдържанието и мета таговете си.

2. Оптимизирайте съдържанието: Създайте висококачествено, информативно съдържание, оптимизирано за целевите ключови думи.

3. Изграждане на висококачествени обратни връзки: Изградете висококачествени обратни връзки към сайта си от авторитетни източници, за да повишите авторитета му.

4. Подобрете скоростта на сайта: Оптимизирайте скоростта на сайта си чрез компресиране на изображения, минимизиране на HTTP заявките и използване на кеширане.

След като сте приложили всички наши SEO съвети, изброени по-горе, уверете се, че сайтът Ви е лесно откриваем от основните търсачки като Google, Bing и Yahoo.

Грешка № 7: Несъздаване на резервно копие на сайта

И накрая, резервните копия на сайтове са от решаващо значение за възстановяването на коректната работа на сайта Ви при технически проблеми или проблеми със сигурността. Ако не направите резервно копие на сайта си, това може да доведе до загуба на данни и прекъсване на работата му. За да избегнете това, използвайте плъгин или услуга за архивиране и планирайте редовни архивирания.

Някои често срещани грешки при архивирането в WordPress включват:

1. Редовно не се прави резервно копие: Ако не правите редовно резервно копие на сайта си, можете да станете уязвими към загуба на данни.

2. Разчитане единствено на вашия хостинг доставчик: Въпреки че много хостинг доставчици предлагат резервни копия, важно е да имате собствено резервно копие в случай на проблеми с Вашия хостинг доставчик.

3. Не съхраняване на резервни копия извън сайта: Съхраняването на резервни копия на същия сървър, на който се намира сайтът Ви, ги прави уязвими към същите бедствия, които могат да причинят загуба на данни.

4. Не проверявате резервните копия: Ако не проверявате редовно резервните си копия, това може да доведе до откриване на проблеми едва когато имате най-голяма нужда от тях.

Заключение

Ето го и него! Най-често срещаните грешки в WordPress, които трябва да избягвате:

  1. Неподдържане на WordPress в актуално състояние;
  2. Пренебрегване на сигурността на сайта;
  3. Използване на твърде много плъгини;
  4. Избор на неправилен доставчик на хостинг;
  5. Неоптимизиране на скоростта на сайта;
  6. Пренебрегване на оптимизацията за търсачки (SEO);
  7. Несъздаване на резервни копия на сайта;

Как да ги избегнете като собственик на бизнес? Препоръчваме Ви да предприемете действия, като приложите съветите, предоставени в тази статия. По този начин ще защитите бизнеса си и ще гарантирате, че сайтът Ви работи по най-добрия начин.

Ако нямате необходимите познания или не може да отделите нужното време за това, ние можем да се погрижим за безпроблемната работа на WordPress сайта Ви, така че Вие да може да се грижите за развитието на бизнеса си.

Съдържание

Какво да направите, ако кликнете върху връзка на дадена страница и вместо очакваната страница се появи страница с грешка 404? Връщате ли се на първоначалната страница или напускате и отивате някъде другаде? Вероятно ще отидете някъде другаде. Може би на уебсайт, който е по-надежден и не губи времето ви с неработещи връзки. А сега си […]

С течение на годините WordPress си изгради солидна репутация на демократизираща сила в интернет. Благодарение на тази популярна платформа с отворен код почти всеки може да си направи собствен сайт на много ниска цена (или дори безплатно). И все пак, дори и да е толкова удобен за ползване, времето, което е необходимо за поддръжка, актуализиране, […]