Search
Close this search box.

Защо е важно WordPress сайтът Ви да има надеждна поддръжка

WPSupport.bg / Полезно / Защо е важно WordPress сайтът Ви да има надеждна поддръжка
Защо е важно WordPress сайтът Ви да има надеждна поддръжка

С течение на годините WordPress си изгради солидна репутация на демократизираща сила в интернет. Благодарение на тази популярна платформа с отворен код почти всеки може да си направи собствен сайт на много ниска цена (или дори безплатно).

И все пак, дори и да е толкова удобен за ползване, времето, което е необходимо за поддръжка, актуализиране, отстраняване на неизправности, осигуряване и извършване на подобрения на Вашия сайт, може да се окаже много. Ако сте собственик на сайт, който „си справите сам“, вероятно ще попаднете в един от трите лагера (или в някои случаи – в комбинация от трите).

Проблеми, с които се сблъскват собствениците на сайтове

  • Собственик на сайт, който няма абсолютно никаква представа какво прави. „Хм, трябва ли да натисна бутона „Актуализирай WordPress“ или това ще счупи сайта ми? Защо сайтът ми е в черния списък на Google? О-о, защо този плъгин изведнъж престана да работи? Имам проблем със сайта, а моят евтин хостинг доставчик ми казва да се свържа с разработчика си. Какво да правя сега?“
  • Собственикът на сайт, чийто живот е погълнат от поддръжката на сайта. „Уф, прекарвам повече време в проучване как да поддържам, отстранявам проблеми и подобрявам сайта си, отколкото в ръководене на реалния си бизнес! Струва ли си труда, който полагам?“
  • Собственик на сайт, който се опитва да издигне сайта си на следващото ниво, но не е сигурен как да стигне до него. „Кой е най-добрият плъгин за тази много специфична функционалност, от която се нуждая? Как да подобря скоростта и производителността на сайта си? Как да оптимизирам сайта си за търсачките? Какво трябва да направя, за да предотвратя хакването на сайта?“

Ако някой от тези хипотетични собственици на сайтове прилича на Wас, вероятно е време да се откажете и да привлечете професионалист. Наемането на специализиран вътрешен разработчик вероятно е малко пресилено за много фирми. Особено ако просто се нуждаете от някой, който периодично да актуализира WordPress, да управлява резервни копия, да прави малки актуализации на сайта, да поддържа връзка с Вашия хостинг доставчик, ако е необходимо, и да осигурява навременна поддръжка на сайта при поискване. Тук идва ред на агенция за поддръжка на WordPress.

В тази статия ще разгледаме три от най-често срещаните предизвикателства, пред които са изправени собствениците на WordPress сайтове. И обясняваме как наемането на агенция за поддръжка на WordPress, като WPSupport.bg решава тези проблеми.

Предизвикателство #1: Поддържане на Вашия сайт сигурен и защитен

Сайтовете на WordPress представляват повече от 32% от топ един милион сайта в интернет. Това е и най-широко използваната система за управление на съдържанието в интернет – тя представлява около 60% от всички сайтове, за които е известно, че използват CMS.

Като се има предвид колко универсална, достъпна и проста за използване е тя, лесно е да се разбере защо WordPress е толкова популярен. Но тази популярност си има и тъмна страна.

Самият обем на сайтовете на WordPress е основна причина, поради която кибератаките са толкова привлекателни за хакването им. В резултат на това системата понякога е наричана „Microsoft на уеб“. А поради характера си с отворен код, в някои плъгини или теми могат да възникнат уязвимости в сигурността. Ако хакерите успеят да се възползват от уязвимост в често използвана тема или плъгин, те могат да хакнат хиляди сайтове наведнъж.

Не е ли WordPress сигурен?

Нека да сме наясно – WordPress не е несигурна платформа сама по себе си. Екипът, който разработва и поддържа основния софтуер, пуска редовни актуализации и реагира много бързо на всякакви заплахи за сигурността, които се появяват. Въпреки това потребителите трябва да полагат дължимата грижа и да поддържат правилно своите сайтове. Това е необходимо, за да се гарантира, че те не излагат себе си (или посетителите на сайта) на риск за сигурността. Това означава:

  • внимателно да проверяват плъгините и темите преди инсталиране;
  • своевременно актуализиране на темата, плъгините и ядрото;
  • обслужване на сайта чрез защитена връзка (SSL);
  • активиране на двуфакторно удостоверяване за влизане в сайта;
  • ограничаване на опитите за влизане, за да се предотвратят речникови атаки;
  • изготвяне на резервно копие на сайта в случай, че всичко друго се провали.

Дори и да се полагат всички необходими грижи, не е изключено да се случат лоши неща. Проблемът е, че повечето собственици на бизнеси не разполагат с много свободно време, за да следят най-новите заплахи за киберсигурността на WordPress.

Задайте си въпроса: Правите ли всичко възможно, за да защитите сайта си и да предпазите потребителите му? Какви средства за защита или подкрепа имате, на които да се опрете, ако се окажете изправени пред най-лошия сценарий?

Ето защо агенцията за поддръжка на WordPress е толкова ценна. Например, в WPSupport.bg полагаме сериозни усилия да предотвратим възникването на проблеми със сигурността, а ако сайтът Ви е компрометиран, ние знаем какво да направим, за да Ви върнем на отново в играта. Това означава, че можете да прекарвате по-малко време в притеснения дали сайтът Ви представлява риск за сигурността и повече време да управлявате бизнеса си.

Предизвикателство #2: Предотвратяване на актуализации на WordPress, които нарушават функционирането на сайта

Навременното актуализиране на WordPress сайта е от решаващо значение за гарантиране, че сайтът Ви е сигурен, защитен и работи добре, но трябва да действате внимателно. При определени обстоятелства простият акт на щракване върху бутона „Актуализация“ в таблото за управление може напълно да разруши сайта ви – но защо и как?

Всичко се свежда до природата на WordPress с отворен код.

Разработването на софтуер с отворен код е брилянтно за творчеството, решаването на проблеми и други иновативни технологични скокове. Всъщност това е една от причините, поради които WordPress се издигна до такава доминация в интернет. Ако се нуждаете от определен тип функционалност за Вашия сайт, някой там почти сигурно е създал плъгин, който може да отговори на тази нужда.

Усложняващият фактор е, че както основният екип на WordPress издава редовни актуализации, така и авторите на плъгини и теми трябва да издават свои собствени актуализации в отговор. Ето защо, ако актуализирате до нова версия на WordPress, без първо да проверите за актуализации на плъгини или теми, може да развалите сайта си.

Кога и как да актуализирате WordPress сайта си?

Да знае кога (и кога не) да актуализира сайта си може да бъде непосилно за средностатистическия собственик на WordPress – особено като се има предвид, че на месец излизат до три основни актуализации! Ето защо наличието на агенция за поддръжка на WordPress във Вашия ъгъл Ви дава спокойствие, че ядрото, плъгините и темата се актуализират своевременно и безопасно.

Друга причина да наемете специализиран партньор за поддръжка на WordPress е, че той може да управлява Вашите резервни копия и да Ви помогне бързо да възстановите сайта си, ако се сблъскате с актуализация, която го нарушава. В WPSupport.bg ежедневно създаваме резервни копия на сайтовете на нашите клиенти и ги пазим до 90 дни. Никоя хостинг компания не предлага подобен период за запазване на резервни копия.

Предизвикателство #3: Получаване на заслужената поддръжка на WordPress

Ако имате управляван хостинг, може да си мислите, че наемането на отделен партньор, който да се занимава с поддръжката и обслужването на WordPress, е ненужно или излишно. В края на краищата, нима много доставчици на управляван хостинг за WordPress вече не предлагат услуги за поддръжка и поддръжка?

Някои хостинги наистина предлагат ограничена техническа поддръжка за WordPress сайтове. Но обхватът и качеството на тези услуги в крайна сметка са ограничени от реалностите на мащабируемостта. Простият факт е, че мащабирането на качествената поддръжка на WordPress е трудно.

За да осигурят обхвата на поддръжката и нивото на качество, предлагани от специализирана агенция за поддръжка на WordPress, хостинг доставчиците трябва да се ангажират с изграждането на отдел за поддръжка на клиенти, съставен от опитни хора, които –

(а) могат да предоставят персонализирано преживяване на клиентите, и

(б) знаят как да се ориентират в WordPress

Последната точка е особено важна – просто наемането на хора от поддръжката, които да следят телефоните и пощенските кутии, не е достатъчно. Експертите по поддръжка на WordPress трябва да са готови да диагностицират и решават проблеми на клиентите, без да се налага да ги прехвърлят по веригата към някой по-опитен (или още по-лошо, да се откажат и да ви кажат „свържете се с Вашия разработчик за помощ“).

Намирането на добра агенция за поддръжка на WordPress е предизвикателство

В допълнение към работата по отстраняване на неизправности, агенцията за поддръжка на WordPress управлява също актуализациите на WordPress, резервните копия и сигурността на сайта. Това, което отличава WPSupport.bg от другите агенции за поддръжка на сайтове, е нашето персонално отношение към клиента. Редовно консултираме нашите клиенти за това как да подобрят скоростта, производителността и видимостта при търсене на техните сайтове. Големите доставчици на управляван хостинг не са подготвени да предлагат специализиран опит в областта на поддръжката в голям мащаб.

Препоръчваме управляван хостинг на всички наши клиенти, които сериозно се стремят да увеличат своето дигитално присъствие и онлайн приходи. Но ако търсите надеждна услуга, която да поддържа сайта Ви и да ви предоставя експертни насоки, най-добрият вариант е да си партнирате със специализирана агенция за поддръжка на WordPress.

Опростяване на управлението на вашия WordPress сайт

Готови ли сте да оптимизирате управлението и поддръжката на Вашия сайт, за да можете да се съсредоточите върху развитието на бизнеса си? Научете повече за нашите планове за поддръжка на WordPress сайтове.

Съдържание

Какво да направите, ако кликнете върху връзка на дадена страница и вместо очакваната страница се появи страница с грешка 404? Връщате ли се на първоначалната страница или напускате и отивате някъде другаде? Вероятно ще отидете някъде другаде. Може би на уебсайт, който е по-надежден и не губи времето ви с неработещи връзки. А сега си […]

Като знаем колко популярен е WordPress за създаване и управление на сайтове от фирми и хора на свободна практика, не е изключено и допускането на грешки. Естествено, ние сме тук, за да Ви помогнем, така че ето кои са 7-те най-големи грешки в WordPress, които трябва да избягвате като собственици на бизнес, и как да […]